anettes blog – on the road

refugees and migrants telling their stories

HAMZA FROM SYRIA

2 kommentarer

img_5499

Hamza from Syria watching Bamse og Kylling, ( The  Teddy Bear and the Chicken) a popular Danish TV series for children. He loved watching the series, and was laughing several times though he did not understand the word. Actually he got a bit annoyed, when I had to leave.

img_6911

Hamza lives in a squat for refugees in Athen. Together with his parents and his two month old baby brother, he has now lived for three month in a tent in a classroom in the old school with the beautiful name Jasmin.

Now it is still warm in Athen, but Hamza is afraid of the coming winter. At night he only have blankets to cover his body and there is no heating in the school. Before he was sleeping on a blanket on the stone floor, but now some kind people have donated mattresses for him, his family and the 400 Syrian refugees living in the school.

img_5500

Hamza is a strong little boy. He has not been ill yet, though everybody else in the squat are ill. At the moment everybody are coughing, having a sore throats and a fever. He hopes that he will stay strong the whole winter.

Hamza doesn’t know, how long he has to live in the squat. His parents wants to go to another European country, but they do not know, if they are ever allowed. Sometimes his parents get really depressed with their situation –  they feel, they are living in a limbo, not knowing their future.

All they want is that Hamza and his baby brother one day can to go to school and have a good life – without fearing bombs and ISIs and the cold winters.

img_5501

Forfatter: Flugtens ansigt

Jeg er freelancejournalist og fornylig gået på efterløn. Det har givet livet nye muligheder. Somrene tilbringer jeg på smukke Bornholm. Vintrene et sted ude i verden: Marokko, grænselandet mellem Thailand og Myanmar, Bali, Borneo eller et sted i Europa. Netop nu står Europa over for en af sine største flygtningekriser, og jeg vil bruge efteråret og vinteren 2015/16 til at sætte ansigter på denne humanitære tragedie. Jeg vil rejse i Grækenland, hvor mange flygtninge og immigranter første gang sætter foden på europæisk jord, og jeg vil senere tage til Jordan, et af de nærområder, der huser rigtig mange syriske krigsflygtninge.

2 thoughts on “HAMZA FROM SYRIA

  1. Shortstorry, nu med fotograf,
    ikke så ringe endda og en rigtig god hyggehistorie i den triste situation. Fortsæt blot.
    Kan jeg lægge den ud på FB ?
    hilsen Poul

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.