anettes blog – on the road

refugees and migrants telling their stories

LIVET I LEJREN – FLYGTNINGE MALER

2 kommentarer

 

image

Malerier og tegninger lavet af syriske flygtninge i Zaatari flygtningelejren i Jordan. Zaatari lejren er en af verdens største med plads til 130.000 mennesker. I øjeblikket bor der omkring 90.000. Livet i lejren er hårdt. Den ligger placeret midt ude i ørkenen med deraf følgende ekstrem varme om sommeren og kulde om vinteren. Der er ingen elektricitet, folk får problemer med helbredet og blandt så mange mennesker er der både gode og onde.

De syriske flygtninge her i Jordan, jeg har talt med, har alle sagt: Der kan vi ikke lade vores børn vokse op.

Lejren er indhegnet med pigtråd og bevæbnede vagter, og der kræves en særlig tilladelse for at gå uden for området. Mange flygter derfra, hvis de kan komme til det, og slår sig ned i hovedstaden Amman eller andre byer i Jordan.

Billederne er i øjeblikket udstillet på et genoptræningscenter for syriske krigsinvalider i Amman, jeg besøgte forleden.

 

image

 

image

 

image

 

image

image

 

image

image

 

image

 

image

 

image

 

 

image

Forfatter: Flugtens ansigt

Jeg er freelancejournalist og fornylig gået på efterløn. Det har givet livet nye muligheder. Somrene tilbringer jeg på smukke Bornholm. Vintrene et sted ude i verden: Marokko, grænselandet mellem Thailand og Myanmar, Bali, Borneo eller et sted i Europa. Netop nu står Europa over for en af sine største flygtningekriser, og jeg vil bruge efteråret og vinteren 2015/16 til at sætte ansigter på denne humanitære tragedie. Jeg vil rejse i Grækenland, hvor mange flygtninge og immigranter første gang sætter foden på europæisk jord, og jeg vil senere tage til Jordan, et af de nærområder, der huser rigtig mange syriske krigsflygtninge.

2 thoughts on “LIVET I LEJREN – FLYGTNINGE MALER

  1. Hej Annette, jeg vil bare lige fortælle dig, at det er virkelig godt skrevet, jeg får en hel andet billed af flygtninger gennem dine indlæg! knus Britta

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.