anettes blog – on the road

refugees and migrants telling their stories

Skriv en kommentar

8. oktober tager jeg afsted til øerne Kos og Lesbos, hvor syriske flygtninge og immigranter sommeren igennem dagligt er gået i land efter en farefuld færd i gummibåde fra Tyrkiet over Ægæerhavet.

I starten af december rejser jeg videre til Jordans hovedstad Amman, hvor jeg vil “overvintre”. Og ja, jeg har undersøgt sikkerhedssituationen i Jordan. Den jordanske konge, Abdullah 2. af Jordan har godt styr på landet.

Både i Grækenland og i Jordan vil jeg forsøge at sætte ansigter på den store flygtningestrøm, vi, Danmark, Europa og Syriens nærområder oplever i øjeblikket. Undervejs vil jeg her på bloggen skrive om de mennesker, jeg møder og fortælle om mine oplevelser.

Flugtens veje ind i det forjættede Europa ændrer sig hele tiden. Turen fra Tyrkiet over Ægæerhavet til de græske øer Kos og Lesbos er kort, men efterårsstormene er så småt snart sat ind i det smalle stræde. Vil det stoppe flygtningestrømmen den vej?

I Jordan lever en halv million registrerede syriske flygtninge og flere hundrede tusinder ikke- registrerede. Netop nu, hvor vinteren nærmer sig, har FN af mangel på penge været nød til at stoppe sit fødevareprogram til 250.000 flygtninge. Herhjemme og i Europa taler… og taler vi igen om at hjælpe i nærområderne, så de mange flygtninge ikke kommer til os, men hidtil er det mest blevet ved ordene.

Og mens vi taler, nærmer vinteren sig og gør tilværelsen endnu mere ulidelig for de millioner af mennesker, som lever en kummerlig tilværelse i Syrien og dets nærområder.

Håber du vil følge min vej her på bloggen.

Forfatter: Flugtens ansigt

Jeg er freelancejournalist og fornylig gået på efterløn. Det har givet livet nye muligheder. Somrene tilbringer jeg på smukke Bornholm. Vintrene et sted ude i verden: Marokko, grænselandet mellem Thailand og Myanmar, Bali, Borneo eller et sted i Europa. Netop nu står Europa over for en af sine største flygtningekriser, og jeg vil bruge efteråret og vinteren 2015/16 til at sætte ansigter på denne humanitære tragedie. Jeg vil rejse i Grækenland, hvor mange flygtninge og immigranter første gang sætter foden på europæisk jord, og jeg vil senere tage til Jordan, et af de nærområder, der huser rigtig mange syriske krigsflygtninge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.