anettes blog – on the road

refugees and migrants telling their stories

Myanmar migrantarbejderbørn: En fiskesø til 2.750 kr

Skriv en kommentar

image

Om tre måneder vil børnene her kunne få sund og næringsrig kost. Takket være 2.750 kr, indsamlet på Facebook ved venner og venners hjælp. Børnenes forældre er fattige immigrantarbejdere i Mae Sot, en borderlineby på grænsen mellem Thailand og Burma, hvor der bor mere end 100.000 burmesiske flygtninge og immigranter – oftest under kummerlige forhold. De arbejder på fabrikker i området, er landarbejdere eller bygningsarbejdere. Lønnen er minimal og arbejdsforholdene ofte livsfarlige.

Jeg har nu i godt en måned opholdt mig i Mae Sot. I starten mødte jeg Ko Zaw Htat, som for fem år siden startede en skole op for fattige burmesiske immigrantbørn. Skolen har 130 elever og 11 lærere ansat, men kun ganske få økonomiske midler at gøre godt med.

Noget af det vigtigste for eleverne er det daglige måltid mad, de får på skolen, og Ko Zaw Htat ønskede sig brændende en sø med opdræt af fisk. Så på Facebook og med Susanne Andersen som kassemester hjemme i Danmark fik vi samlet penge ind til udgravning af en sø, køb af 270 små fisk og fiskefoder. Nedenstående regnskab viser, hvor små midler, der egentlig skal til for at 130 elever om tre måneder, når fiskene er blevet store nok til at spise, kan få sund og næringsrig kost.

Fiskesø på skole i Mae Sot.
——————————————————————
Indsamlet via Facebook +2.750 kr
———————————————————————————————————————

Net (til fiske-baby-bassin og regntiden): 2000 bath. -333 kr

100 starfish a 15 bath 1500 bath -250 kr

170 andre fisk a 10 bath. 1700 bath. -283 kr

3 25 kilos poser fiskefoder a 500 bath. 1500 bath -250 kr

Udgravning af sø 10.000 bath. -1.665 kr

————————————————————————————————————————–
Udgifter i alt 16.700 bath. -2.780 kr

Og endnu en gang tusind, tusind tak. Håber I vil være med en anden gang, måske et andet sted i verden. Hvem ved.

Kærlig hilsen og tak

Anette

image

Forfatter: Flugtens ansigt

Jeg er freelancejournalist og fornylig gået på efterløn. Det har givet livet nye muligheder. Somrene tilbringer jeg på smukke Bornholm. Vintrene et sted ude i verden: Marokko, grænselandet mellem Thailand og Myanmar, Bali, Borneo eller et sted i Europa. Netop nu står Europa over for en af sine største flygtningekriser, og jeg vil bruge efteråret og vinteren 2015/16 til at sætte ansigter på denne humanitære tragedie. Jeg vil rejse i Grækenland, hvor mange flygtninge og immigranter første gang sætter foden på europæisk jord, og jeg vil senere tage til Jordan, et af de nærområder, der huser rigtig mange syriske krigsflygtninge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.