anettes blog – on the road

refugees and migrants telling their stories

About me

1 kommentar

image 

I am freelance journalist, and blog about people I meet, my travels to speciel places in the world and my summer life on the beautiful island of Bornholm.

The winter 2015/16 I have spend following the track of the refugees. I have been two month of the Greek island of Leros, where new refugees arrived from Turkey every day. I have met mothers, who just lost their children in the sea. I have met a Syrian father, who had just come out of a Turkish prison, where he was for four month with his two children.

I spend three month in Jordan, meeting Syrian refugees and being creepy close to the Syrian war. March and April 2016 I stayed in Athen. At that time overcrowded with refugees, since Europe had closed its borders. In Athen I met an actor from Afghanistan, who had to flee his country after playing the leading role in a TV serie about women’s rights.

And I met a young Syrian man, who just wanted to go to his aunt in Denmark, the only family he has left, but Denmark do not want him.

Before following in the track of the refugees I have travelled in the desert of Marocco, meeting its people and I have stayed with a local family on Bali. In 2014/15 I stayed for three month between beautiful people, the lushness of the rainforest and orangutan.

image

At the dock of Pireus in Athen, where 5000 refugees lived in tents and warehouses.

DSC_0095

Having a wonderful omelet in a village in the South of Marocco.

image

Dressed for a warrior dance in a temple on Bali.

image

Syrian refugees living in tents in the desert of Jordan.

Forfatter: Flugtens ansigt

Jeg er freelancejournalist og fornylig gået på efterløn. Det har givet livet nye muligheder. Somrene tilbringer jeg på smukke Bornholm. Vintrene et sted ude i verden: Marokko, grænselandet mellem Thailand og Myanmar, Bali, Borneo eller et sted i Europa. Netop nu står Europa over for en af sine største flygtningekriser, og jeg vil bruge efteråret og vinteren 2015/16 til at sætte ansigter på denne humanitære tragedie. Jeg vil rejse i Grækenland, hvor mange flygtninge og immigranter første gang sætter foden på europæisk jord, og jeg vil senere tage til Jordan, et af de nærområder, der huser rigtig mange syriske krigsflygtninge.

One thought on “About me

  1. Pingback: Velkommen til min blog | anette kjær jørgensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.